Funtime MANJE JE VIŠE

Kako strpati 20 soba u 30 kvadrata

  • Autor: tportal.hr
  • 6.8.2010 14:28:23
  • 6.8.2010 13:45:52

Kineski dizajner Gary Chang iz Hong Konga uspio je napraviti stan od 30 kvadratnih metara u koji stane 20 soba. Temelj ovog koncepta je da umjesto prelaženja iz sobe u sobu vlasnik pomiče zidove i tako stvara nove sobe

S obzirom da prostor ima veliku vrijednost u jednom od najgušće naseljenih mjesta na svijetu, Hong Kongu, gdje čak i prozori ulaze u izračun kvadrature nekretnina, hongkonški dizajner Gary Chang smislio je način kako da stisne 20 soba u 30 kvadratnih metara. Pomicanjem zidova stvaraju se nove sobe, uključujući kuhinju s mini-barom, spavaću sobu, kancelariju, kupaonicu i niz drugih prostorija.

'Umjesto hodanja iz sobe u sobu, sobe se pomiču k meni. Ideja je da kad nešto zatvorite, to nestaje', kaže dizajner Gary Chang.

Kuhinja može biti onoliko velika koliko to vlasnik želi, a moguće je imati i smještaj za goste, pa čak i malu filmsku dvoranu. Ovaj novi način razmišljanja nastao je možda i zbog toga što je gospodin Chang rastao upravo u prvom prostoru koji je pretvorio u svoj stan s kliznim zidovima s majkom, ocem, tri sestre i podstanarom.

Changov hongkonški apartman može čak poslužiti i za tulum, no gosti koji žele privatnost za vrijeme telefonskog razgovora morat će otići u tuš kabinu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više