Funtime TIRANOSAURUSI OSTALI GLADNI

Triceratops zapravo nije postojao

  • Autor: tportal.hr
  • 3.8.2010 9:22:50
  • 3.8.2010 8:00:00

Znanstvenici John Scannella i Jack Horner u svom radu za Stjenjački muzej u Bozemanu smatraju da su dinosauri triceratops i torosaurus zapravo ista vrsta te da su dosadašnje razlike u stvari dio procesa odrastanja jedne vrste dinosaura

Svi smo kao djeca gledali filmove ili čitali knjige u kojima se nalazi barem jedna slika ili scena čuvene borbe tiranosaurusa protiv triceratopsa. No čini se da je doba te dvije ikone prapovijesnog svijeta možda završilo.

Znanstvenici sada vjeruju kako su dinosauri torosaurus i triceratops zapravo jedna te ista vrsta, a razlike koje su dosad smatrane različitostima bliskih vrsta zapravo su rezultat procesa odrastanja samo jedne vrste. Najnoviji podaci koje su znanstvenici Jack Horner i John Scannella iznijeli u javnost upućuju na to da je triceratops s tri roga mlađi primjerak torosaurusa.

No nije sve izgubljeno za nas koji smo odrastali uz borbu tiranosaurusa i triceratopsa.  Čini se da će torosaurus biti taj koji će nestati kao vrsta, a triceratops će nastaviti svoju vječnu borbu velikih biljoždera protiv najopasnijeg mesoždera u povijesti Zemlje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više