Funtime SUMNJIVA POSLA

Najstariji čovjek u Tokiju mrtav već 30 godina

  • Autor: tportal.hr
  • 30.7.2010 10:36:55
  • 30.7.2010 10:18:00

Nakon sumnje da nešto nije u redu, japanska policija je posjetila dom jednog od najstarijih ljudi na svijetu Sogena Katoa u Tokiju i otkrila da je mrtav, i to možda već 30 godina

Japanska socijalna pomoć duže je vrijeme pokušavala kontaktirati gospodina Sogena Katoa rođenog 1899, no njegova obitelj je kontinuirano tvrdila kako njihov djed ne želi nikoga vidjeti. Napokon, nakon što su vlasti postale sumnjičave, na zahtjev općinskih dužnosnika policija je posjetila dom Sogena Katoa kako bi ažurirali listu stogodišnjaka prije Dana poštovanja prema starijima.

Policija nije očekivala da će naći tijelo Sogena Katoa mumificirano u krevetu, odjeveno u pidžamu i pokriveno dekom. Unuka pokojnog gospodina Katoa rekla je da se starac zatvorio u sobu prije 30 godina nakon što je izjavio da želi postati utjelovljenje Bude. Policija vjeruje da je gospodin Kato preminuo nedugo nakon toga.

Tokijska policija sada istražuje moguće krivične radnje s obzirom na to da su Katovi potomci sve ove godine primali njegovu mirovinu i pretvarali su se da je sve u redu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više