GARFIELD, POŽDERI SE!

Stvarni mačić Nermal putovao od Kine do Kanade

23.07.2010 u 11:47

Bionic
Reading

U jednom od kontejnera na transportnom brodu koji je putovao od Kine do Kanade zarobljeni mačak proveo je oko 45 dana i preživio. Vlasnik kontejnera u kojem se mačić nalazio mogao bi savjetovati Garfielda koji je u vrlo sličnoj maniri pokušavao lansirati najslađeg mačka na svijetu, Nermala, u Abu Dabi

Domaći mačak s crnim i narančastim mrljama proveo je oko mjesec i pol u kontejneru koji je putovao iz Kine u Kanadu. Vlasnici pošiljke granita kojom je mačak doputovao iz tvrtke ICON nazvali su mačka Mandarin nakon što su ga zadnjeg izvukli iz kontejnera.

Mali šestomjesečni Mandarin sad je u Calgaryjskoj humanoj udruzi gdje će mu zaposlenici pomoći da se oporavi od dehidracije i gladovanja kojem je bio izložen tijekom 45 dana koje je proveo u kontejneru. Još nije u potpunosti jasno kako je mačak uopće preživio bez hrane i vode.

Glasnogovornica Calgaryjske humane udruge Desiree Arsenault kaže da je Mandarin imao samo oko pola normalne težine koju bi trebao imati i da pretpostavlja da je u kontejneru ipak bilo miševa ili nečeg sličnog jer bi inače sigurno uginuo. Veterinari pri udruzi neko će vrijeme hraniti mačka injekcijama te će se pobrinuti da bude potpuno zdrav i fizički spreman prije nego ga pošalju natrag.