Funtime KUL ZABAVA

Japanci kuglali ledom kako bi se rashladili

  • Autor: tportal.hr
  • 23.7.2010 11:56:01
  • 23.7.2010 11:09:41

U Tokiju su vrućine dostigle jedva podnošljivih 45 Celzijevug stupnjeva, pa su stanovnici i turisti bili oduševljeni kad su ugledali pet metara duge kuglačke staze s kuglama i čunjevima izrađenim od leda

U Tokiju je zadnjih tjedan dana nastupio strašan val vrućine, no nisu svi bili nezadovoljni temperaturama koje su dosezale i do 45 stupnjeva. Japanska kuglačka vlasnička udruga u poslovnom je centru Shimbashi sagradila od leda kompletnu kuglačku stazu s kuglama i čunjevima.

Turisti su bili oduševljeni idejom, a igrači su varirali od najmlađih do penzionera od 72 godine. Zajedno s trogodišnjom unukom Yuriko Yachi bacila je ledenu kuglu i razbila nekoliko čunjeva.

'Nisam kuglala barem deset godina, a hladnoća je bila osvježavajuća', rekla je gospođa Yachi.

Od sedamdesetih kuglanje polako gubi popularnost, no s ovim potezom kuglačka se udruga nada da će ponovno probuditi interes građana za taj oblik zabave. Ovaj jednodnevni događaj bio je potpuni pogodak, ako se pita organizatora i vlasnika tokijskog kuglačkog centra Noborua Momosea.

'Djeca su uživala jer im je po ovom vrućem vremenu sigurno bilo osvježavajuće igrati se s ledom', rekao je gospodin Momose.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više