GAMEREPORT

Saints Row 2 – plagijat Grand Theft Auta

31.01.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Nekoliko mjeseci nakon svoje konzolaške premijere, i na PC računala je stigla ova mafijaška igra

Budimo realni, Saints Row 2 je zapravo čisti plagijat Grand Theft Auta 4, bez obzira na to što neki recenzenti smatraju da je ovo zapravo GTA alternativa i da igra odiše drugim stilom. U redu, Saints Row ima puno veći naglasak na humoru te se ne smatra previše ozbiljnim. Dobar primjer za to je mogućnost ručne kreacije vašeg lika. U zgodnom editoru kao što je onaj u igri Sims 2 možete napraviti opake štemere ili bizarne kreature. Poseban je štos to što se muškim likovima može pridodati ženski glas!

Pogledajte video recenziju igre!

Sam koncept igre je vrlo prepoznatljiv. Nalazite se u velikom gradu u kojemu možete raditi što vas volja. Na karti birate bezbroj glavnih i sporednih misija te ih odlazite obaviti. Svidjelo nam se što je igra posve otvorena. Drugim riječima, već iz samoga starta možete istraživati cijelu metropolu. Za razliku od Grand Theft Auta 4, gdje ste morali otključavati kvart po kvart. Kakve su misije? Mafijaška klasika koja uključuje puno napucavanja i izvođenja brojnih gadosti.

No čar Saints Rowa leži i u sporednim zanimacijama. Primjerice, možete se igrati pravog pravcatog svodnika. Također, možete varati osiguravateljske kuće tako da se bacate pod jureće automobile. Nećemo vam previše otkrivati, no još ćemo vam samo reći da je moguće voziti i kamion sa spremnikom prepunim sadržaja iz septičke jame. Da, taj je sadržaj moguće prskati po slučajnim prolaznicima. Divno. Međutim, PC inačica Saints Rowa 2 pati od jednog grozomornog i posve neopravdanog problema. O čemu se točno radi, provjerite u ovotjednom videoprilogu.