Funtime BEZ ZNOJA I NAPETOSTI

Izmišljena formula za uspješno rukovanje

  • Autor: Hina
  • 19.7.2010 8:40:53
  • 19.7.2010 8:00:00

Stiže pomoć za sve one koji su nervozni prilikom rukovanja - britanski znanstvenici objavili su upute za savršenu izvedbu toga čina

Stručnjaci sa Sveučilišta u Manchesteru kažu da su najveći problemi pri rukovanju znojni dlanovi, ukočena zapešća, jak stisak i izostanak kontakta očima. Geoffrey Beattie, šef katedre za psihologiju na spomenutom sveučilištu, izmislio je matematičku formulu koja uzima u obzir 12 ključnih parametara potrebnih da bi se osobi s kojom se rukujemo pokazalo povjerenje i štovanje.

Oni uključuju snagu, gledanje u oči i temperaturu dlanova. 'Rukovanje je jedan od ključnih elemenata kod stjecanja dojma i važan je izvor informacija na temelju kojih stvaramo mišljenje o nekoj osobi', rekao je Beattie.

Njegove upute za savršeno rukovanje, koje podjednako vrijede za žene i muškarce, glase: koristite desnu ruku, raširite dlan i čvrsto stisnite drugi (ali ne prejako), neka dlanovi budu suhi, napravite otprilike tri zamaha umjerene snage i neka rukovanje ne traje duže od dvije do tri sekunde.

Rukovanje također mora pratiti kontakt očima, te prirodni osmijeh uz prikladnu rečenicu, ističu znanstvenici.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više