Funtime OČEKIVANA ODLUKA

Konačno gašenje MMO-a Tabula Rasa

  • Autor: D.R.
  • 26.11.2008 14:48:04
  • 25.11.2008 10:00:00

Tabula Rasa je tijekom izrade zvučala savršeno: znanstveno fantastični MMO koji potpisuje Richard Garriott, tvorac legendarne Ultime Online. Nažalost, finalna inačica potpuno je podbacila zbog čega ovaj MMO odlazi u zaborav

NCsoft slavu je stekao MMO-ima, prvo odličnim Guild Warsima i zatim City of Heroesima, no apetiti ovih izdavača očito su bili preveliki. Prvo su uložili podosta novca u Auto Assault koji je živio svega par mjeseci, da bi nakon toga investirali desetke milijuna u Tabula Rasu, MMO za čiju je izradu bio zadužen Richard Garriott, autor prvog komercijalno uspješnog MMO-a Ultima Online.

Objavljena u listopadu prošle godine, Tabula Rasa je u Americi kao najznačajnijem tržištu ostvarila tek 61.000 prodanih primjeraka. Jednostavno, igra je bila loša što su primijetili i mediji i igrači kao najveći kritičari. Prije samo par mjeseci, NCsoft izričito je tvrdio da je s igrom sve u redu iako je očito da je istina bila daleko od toga.

Naime, čitav projekt prije par tjedana napustio je sam tvorac Richard Garriott, da bi ovih dana NCsoft objavio da 28. veljače gasi servere Tabula Rase. Kao malu naknadu malobrojnim igračima, izdavači 10. siječnja ukidaju mjesečnu pretplatu premda je to mala utjeha za sve koji su nasjeli na marketinške trikove i igru kupili.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više