SUD JE SUD

Talijani zabranili ljubljenje u autu i nošenje klompi

05.07.2010 u 10:32

Bionic
Reading

Otkad je talijanski premijer Silvio Berlusconi dao dodatna ovlaštenja mjesnim vijećima, na snagu je stupilo više od 150 novih zakona o javnoj sigurnosti s navodnim ciljem smanjenja kriminala i neprimjerena ponašanja

Vigevano, gradić blizu Milana, jedno je od mjesta gdje su zakoni počeli ulaziti u zonu bizarnog. Da očuvaju red i mir, lokalni policajci počeli su globiti svakoga tko sjedi na stepenicama spomenika.

Kazna koju je mladi par primio iznosila je 160 eura i još je u nevjerici.

'Sjeli smo samo na minutu zbog vrućine. Jedina druga mogućnost bila je sjesti u kafić koji naplaćuje pet eura za piće. Samo smo pričali. Nismo jeli, pušili i pili', kaže dvadesetčetverogodišnja Giada Carnevale

No gradonačelnik inzistira na tome da je globa bila opravdana s obzirom na to koliko grad troši na mjesečno održavanje zbog ljudi koji 'dangube' po stepenicama.

U sličnu slučaju, par koji se ljubio u automobilu u Eboli, južno od Napulja, mora platiti kaznu od 500 eura. Eraclea blizu Venecije zabranjuje gradnju kula u pijesku, jer takva zdanja smetaju šetačima na plaži.

Pušenje na bijelim plažama Oristana u Sardiniji koštat će svakog 360 eura, a na otoku Capriju zabranjeno je nositi drvene klompe, jer su preglasne.

U Bergamu će hranjenje golubova koštati 333 eura, a isti prekršaj u Veneciji 500 eura. Cesena na jadranskoj obali ne samo da zabranjuje hranjenje golubova, već će kazniti i one koji hrane mačke.