Funtime MUSTI ILI NE MUSTI

Krave dale više mlijeka uz Shakespearea

  • Autor: tportal.hr
  • 1.7.2010 10:59:10
  • 1.7.2010 9:42:46

Nakon uspješnih eksperimenata pri kojima je otkriveno da krave daju više mlijeka kad slušaju laganu glazbu, znanstvenici su se dosjetili provjeriti ima li klasično kazalište kakav učinak na goveda. Na opće iznenađenje, krave su pokazale da im ni Shakespeare nije stran. Lagana komedija uzrokovala je četiri posto povećanja u proizvodnji mlijeka

Čini se da će odsad nadalje glumci morati odustati od nazivanja nekulturne publike stokom. Zahvaljujući najnovijim eksperimentima koji su pokazali da krave proizvode više mlijeka kad gledaju djela Williama Shakespearea, znanstvenici se sada pitaju što goveda točno vole u vezi s čuvenim piscem 16. stoljeća.

Kazališna grupa Changeling specijalizirana za izvedbe Shakespearea na otvorenom izvela je Vesele žene Windsorske za grupu krava na britanskoj farmi blizu Maidstonea u Kentu. Scene u kojima muškarac zavodi dvije žene polučile su povećanje proizvodnje mlijeka od četiri posto.

Cijela ideja je bila spoj ugodnog s korisnim. Kazališna grupa dobila je besplatno mjesto za probu, krave su dobile predstavu, a farmer Liam Batt je dobio višak mlijeka.

'Izabrali smo lirske i opuštajuće scene. Nismo htjeli izvoditi teža djela poput Hamleta ili Macbetha kako ne bismo uznemirili goveda', rekao je umjetnički ravnatelj grupe Rob Forknall.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više