Funtime ZNANSTVENICI OTKRILI

Kleopatra umrla od koktela droga i otrova

  • Autor: tportal.hr
  • 30.6.2010 11:16:53
  • 30.6.2010 10:20:55

Njemački povjesničar i profesor na Trierskom sveučilištu Christoph Schaefer predstavio je najnovije dokaze da je čuvena egipatska kraljica Kleopatra umrla od trovanja vlastitim koktelom otrova i droga, a ne od ugriza egipatske kobre

Najljepša žena starog vijeka Kleopatra navodno je 30 p. n. e. počinila samoubojstvo tako da je dozvolila da je ugrize egipatska kobra. No njemački povjesničar Christoph Schaefer ne slaže se s tom teorijom.

'Kraljica Kleopatra bila je poznata po svojoj ljepoti i malo je vjerojatno da bi se izložila tako dugoj i neugodnoj smrti koja bi je unakazila', kaže profesor Schaefer.

Zajedno s drugim stručnjacima, Christoph Schaefer bio je u Aleksandriji u Egiptu gdje je razgovarao s ekspertima za otrovnice te čitao drevne tekstove o medicini. Sve što je otkrio podijelio je s publikom njemačke televizije ZDF.

'Kleopatra je željela ostati lijepa i u svojoj smrti da održi legendu o sebi. Vjerojatno je uzela koktel opijuma, kukute i jedića. Tada je to bila poznata mješavina koji je pružala bezbolnu smrt samo nekoliko sati nakon ispijanja, a smrt od ugriza otrovnice bila bi agonija koja bi trajala danima', rekao je profesor Schaefer.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više