Funtime KAD IM NE IDE NOGOMET...

Englezi svjetski prvaci u bacanju jaja

  • Autor: tportal.hr
  • 29.6.2010 13:35:13
  • 29.6.2010 11:34:17

U Swatonu u Engleskoj prošlog je tjedna održano svjetsko prvenstvo u bacanju jaja, a sudjelovale su njemačka, engleska, nizozemska i američka ekipa. Pobjedu su odnijeli Englezi, valjda zahvaljujući domaćem terenu

Bacati jaja na nekoga obično se smatra lošim ponašanjem, no prošlog tjedna žumanjci i bjelanjci letjeli su u dobrotvorne svrhe. Engleski natjecatelji na svjetskom prvenstvu u bacanju jaja odnijeli su pobjedu u četiri od pet kategorija i tako osvjetlali obraz nakon nedavnog poraza u Južnoj Africi.

U prvenstvu je sudjelovalo dvjestotinjak natjecatelja, a koristili su se i srednjevjekovni strojevi poput katapulta. Jaja su letjela brzinama većim od 160 kilometara na sat, a ljudske mete znale su biti udaljene i do 120 metara, no nije bilo povrijeđenih zahvaljujući dobroj zaštitnoj opremi.

No iako nije bilo fizičkih povreda, bilo je povrijeđenih taština. Dvanaestogodišnjaci pobijedili su odrasle u jednoj od disciplina. Cijelim natjecanjem ravnao je predsjednik Svjetske federacije bacača jaja Andy Dunlop.

Novac od ovog čudnog natjecanja ići će Crvenom križu i drugim dobrotvornim ustanovama.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više