DAN VELIKIH VALOVA

Australac naučio miševe surfati

29.06.2010 u 10:11

Bionic
Reading

Četiri miša Peanut, Skidmark, Rocket i Banzai već su slavne ličnosti, no nisu prvi glodavci koje je njihov vlasnik Shane Wilmott uzgojio i uspješno naučio jahati valove

Tridesetdevetogodišnji Australac Shane Wilmott već 25 godina uzgaja i trenira miševe da surfaju na malim specijalno izrađenim daskama. Osmomjesečni Banzai i njegova ekipa treća su generacija miševa koji love velike valove na Gold Coastu u Australiji.

Ljudi uglavnom nisu svjesni da su miševi odlični plivači, a gospodin Wilmott smatra da je surferski život zanimljiviji od onog u kavezu. Na početku treninga miševi uče surfati u kadi da se naviknu na svoje specijalne daske.

Iz Wilmottove kupaonice trening se nakon nekog vremena seli u njegov bazen na mali čamac na daljinsko upravljanje, a na kraju miševi mogu pokazati što znaju na australskoj obali na svojim malim daskama.

Banzai i njegov tim uvijek su pod budnim okom Wilmotta zbog raznih opasnosti kao što su preveliki valovi ili galebovi. No australski izrađivač čamaca obećao je sam sebi da će, ako se ikada nešto dogodi jednom od njegovih miševa, odmah prestati sa svojim hobijem.

Na ideju za svoj neobičan hobi Shane Wilmott došao je kad je promatrao male valove koji su mu se činili savršenim za surfanje.