Funtime NOVOZELANDSKA TRGOVINA

Prodaje se selo s pubom i 40 stanovnika

Prodaje se: jedno povijesno novozelandsko selo, uključujući pub, školu, željezničku postaju, gradsku vijećnicu, 18 kuća i 40 stanovnika

Bill i Christine Hennah kupili su trošno selo Otira, 80 kilometara jugoistočno od Greymoutha na zapadnoj obali Južnog otoka prije 12 godina, jer im ga je, kažu, 'bilo žao'.

Sada, u svojim šezdesetim godinama, nemaju više energije voditi hotel i održavati grad koji se prostire na 20 hektara, kažu vlasnici na novozelandski list Press od petka.

'Trebamo nekoga tko bi ga ponovno izgradio', kaže Christina sugerirajući da ima mnogo potencijala i prilike za mlađi par s energijom i idejama.

Kupci će, po njezinim riječima, naići na problem s Okružnim vijećem Westlanda koje odbija dati dozvolu za daljnju diobu zemljišta i razvoj strahujući od poplava i potresa u toj regiji. Njezin suprug dodaje da ni druga nadležna državna tijela nisu raspoložena prema ideji razvoja mjesta s obzirom na to da se nalazi usred Nacionalnog parka Westland.

Par, koji je 1998. za Otiru platio 80.000 novozelandskih dolara (56.000 američkih) sada traži 350.000 dolara za hotel, koji je još 1860. služio kao postaja za lokalnu prijevozničku liniju, dok za cijelo selo traže milijun novozelandskih dolara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više