Funtime JOŠ JEDAN HIT NA YOUTUBEU

Morska kornjača snimila samu sebe

  • Autor: Hina
  • 17.6.2010 10:59:28
  • 17.6.2010 10:07:05

Morska je kornjača doplivala do izgubljene male podvodne digitalne kamere, uspjela nekako aktivirati uređaj pa snimiti samu sebe i postati senzacija na You Tubeu

Kameru je u svibnju na obalama Floride pronašao časnik američke obalne straže Paul Schultz. U nadi da će uspjeti pronaći vlasnika pregledao je snimke s memorijske kartice.

'U snimci iz siječnja 2010. vidi se kako je kornjača pod morem nabasala na kameru i, teško je objasniti kako, uspjela uključiti napravu i snimiti sebe kako s njom pliva', rekao je Schultz agenciji AFP.

'Kad sam prvi put vidio snimku teško je bilo razaznati o čemu se točno radi. Mislio sam da neka morska životinja napada ronioca. Kasnije sam shvatio da se kamera 'vozi' na kornjači', dodao je.

Snimku je Schultz postavio na You Tube, a dosad je pregledana više od 800.000 puta.

Na osnovu ranijih snimaka Schultz je ipak uspio pronaći i pravog vlasnika, nizozemskog mornara koji je kameru izgubio roneći pokraj Arube u studenome prošle godine.

Od Arube do Floride ima oko 1.800 kilometara zračne linije, ali je vjerojatnije da je kamera putovala obilaznim putem, zahvaćena dijelom Golfske struje, uz obale Srednje Amerike pokraj Belizea i Yucatana, uz zapadnu obalu Kube pa do Floride. 'Nevjerojatno je da je ostala netaknuta', rekao je Schultz.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više