Funtime SAM SVOJ MAJSTOR

Kinez se brani od iseljenja raketama

  • Autor: tportal.hr
  • 8.6.2010 11:51:23
  • 8.6.2010 10:42:56

Yang Youde, vlasnik komada zemlje u predgrađu Wuhana u Kini, odbio je već dva pokušaja iseljenja raketama domaće izrade. Čvrsto je odlučio da neće napustiti svoj dom dok ne dobije cijenu koju traži za njega

Yang Youde živi na komadu zemlje u predgrađu Wuhana u Kini koji lokalna vlast želi kupiti za oko 100.000 kuna kako bi na njegovim poljima sagradila zgrade, no on traži pet puta više i neće napustiti svoje vlasništvo dok ne dobije taj novac. Jedan od glavnih razloga nemirima u Kini je konfiskacija zemljišta i mnogi su morali napustiti svoj dom zbog cesta i luksuznih vila.

No, Yang Youde neće mirno napustiti svoje vlasništvo. Iako su ga već dva puta pokušali iseliti, gospodin Youde obranio se raketama iz domaće radinosti.

Uglavnom je dosad uspijevao preplašiti lansirajući improvizirane rakete iznad glava ljudi koji su ga došli iseliti jer nikoga nije želio povrijediti. Svoje eksplozivno oružje izradio je od materijala koje prodaju lokalni prodavači vatrometa, a domet mu je oko 100 metara.

Kao u kakvom ratnom filmu Yang Youde sagradio je i mali toranj s kojeg lansira rakete, a da je uspješan, govore i činjenice kako se u svibnju obranio od 100 ljudi, dok su se na zemlji susjeda već pojavila prva gradilišta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više