Funtime KOZMIČKA FACA

Pošaljite svoje lice u svemir

  • Autor: tportal.hr
  • 8.6.2010 8:52:22
  • 8.6.2010 8:00:00

Zadnja misija programa space shuttle STS-134 planira se za studeni. Imate jedinstvenu šansu poslati svoje ime i lice u svemir prije nego te slavne američke svemirske letjelice prestanu posjećivati Zemljinu orbitu

Američka agencija za aeronautiku i svemirsku administraciju (NASA) pruža vam mogućnost da svoje ime i lice pošaljete s jednom od zadnje dvije misije programa Space shuttle u svemir. Sve što morate imati je digitalna fotografija koju želite poslati izvan Zemljine atmosfere, a jedino ograničenje je da morate biti stariji od 13 godina.

'Lice u svemiru već je poput male tradicije s obzirom na to da su letjelice Voyager I, Cassini i robotska letjelica LRO, koja je trenutno u Mjesečevoj orbiti, sve sa sobom ponijele mali osobni dodir Zemljana, poput potpisanih poruka vanzemaljcima ili čak gramofonske ploče s prvim riječima majke djetetu i snimkom poljupca. NASA tako sada i vama pruža priliku da se pridružite svima koji su dosad već poslali dio sebe u svemir i tako postali malim dijelom povijesti.

Svoje ime i fotografiju možete priložiti ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više