NE TAKO BRZA HRANA

Australci prodaju najveći hamburger na svijetu

07.06.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Australski restoran Ambrosia on the spot u istočnom Sydneyju uvrstio je na svoj meni hamburger koji je proglašen najvećim na svijetu, a rekord je dosad držao američki Mallie's u Michiganu

Joe i Iman El-Ajouz pripremili su u Sydneyju ogroman hamburger težak 95 kilograma. Vlasnik restorana Ambrosia on the spot i njegova žena su tri mjeseca smišljali recept za svoj čudovišni hamburger.

Nevjerojatan primjerak brze hrane sadrži 120 jaja, 81 kilogram mljevenog mesa, jedan i pol kilogram cikle, 16 rajčica, 120 kriški sira, dva kilograma zelene salate, 21 kilogram kruha i pola kilograma umaka za roštilj. Bračnom paru El-Ajouz trebalo je 24 sata da ispeče svoj rekordno veliki hamburger, a da bi se dobro ispekao s obje strane, okretala su ga četvorica snažnih zaposlenika.

Kako bi se kvalificirali za Guinnessovu knjigu rekorda, moraju ga imati na meniju 12 mjeseci, no gospođa El-Ajouz sumnja da će biti puno kupaca koji će naručiti njihov hamburger, i ne samo zbog veličine. Cijena ovog diva među hamburgerima bit će oko 6.000 kuna.

Njihov hamburger mogao bi nahraniti 100 ljudi, no pojeli su ga zaposlenici restorana.