Funtime PORUKE U ŽITU

Najnoviji krug u polju je matematička formula

  • Autor: tportal.hr
  • 25.5.2010 12:23:40
  • 25.5.2010 11:07:37

Krug promjera oko 90 metara pojavio se u polju uljane repice kod Wiltonske vjetrenjače blizu Marlborougha u Velikoj Britaniji, a stručnjaci misle da se radi o Eulerovoj kompleksnoj matematičkoj formuli

Istraživačica krugova u poljima Lucy Pringle fotografirala je krug kod Wiltonske vjetrenjače iz helikoptera nakon što se pojavio u ranim satima u subotu. Ona tvrdi da je svaki dio kruga element matematičke formule čuvenog švicarskog matematičara iz 18. stoljeća Leonharda Eulera.

Uzorak crtica i praznina uz svaku od linija kojima je ishodište u centru kruga po mišljenju stručnjaka dio je binarnog koda za abecedna slova koja se pojavljuju u matematičkoj formuli poznatoj i pod nazivom Eulerov identitet. Krug kod Wiltonske vjetrenjače tek je zadnji u nizu matematičkih krugova u poljima Velike Britanije. Prije dvije godine u polju ječma u Wiltshireu pojavila se kodirana poruka koja je predstavljala prvih deset decimala broja pi.

'Ovo je jedna od najkompliciranijih jednadžbi koje je ljudski rod otkrio u zadnjih 2.000 godina i mi smatramo kako je krug u polju zapravo neki oblik vizualnog prijevoda', rekla je Lucy Pringle.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više