ZRAČNO PREDJELO

Znanstvenik izmislio inhalator hrane

20.05.2010 u 13:16

Bionic
Reading

Profesor biomedicinskog inženjeringa na Harvardu David Edwards uz pomoć kuharskog majstora Thierryja Marxa napravio je sprej veličine palca koji sadrži čestice hrane

Profesor David Edwards nazvao je svoj izum Le Whif, a ideja je da kupac može dobiti okus nekog jela ili napitka uz unos manji od jedne kalorije. Ti mali sprejevi s 'hranom koja se može udisati' ne služe kao zamjena za obrok, već kao nešto što će poboljšati kulinarski doživljaj ili dozvoliti ljudima da probaju hranu, a da zapravo ne jedu.

Jedna od najčešćih upotreba tog mini-spreja je okus hrane bez unosa kalorija za one koji su na dijeti. Tako će sada svi koji žele smršavjeti moći osjetiti okus čokolade ili nekog sličnog zabranjenog obroka.

Same čestice hrane dovoljno su sitne da mogu letjeti, no prevelike su da bi ušle u pluća. Inhalator se za sada može kupiti s okusima čokolade, mentol čokolade, kave i maline. Jedan Le Whif sadrži dovoljno okusa za osam do deset udaha, a košta oko 17 kuna.

Profesor Edwards kaže da će dodavati nove okuse svakih šest mjeseci te da će sljedeći proizvodi biti više usmjereni na zdravlje.