Funtime WELLNESS ZA SVE

Zoološki vrt uveo aromaterapiju za lavove

  • Autor: T. B.
  • 17.5.2010 13:30:05
  • 17.5.2010 12:05:47

Životinje u britanskom zoološkom vrtu u pokrajini Devon počelo se odnedavno tetošiti na razne nove načine. Najnoviji primjer je mazanje aromatičnim uljima

Kako bi im što više uljepšali zatočeništvo, djelatnici zoološkog vrta u Paigntonu počeli su koristiti razna aromatična ulja kojima mažu životinje te male vrećice pune mirišljavih biljaka s kojima se velike mačke igraju. Lanac dućana zdrave hrane Holland & Barrett također je donirao mnoga sredstva alternativnih terapija kojima se ugađa životinjama.

Lavica Indu i tapir Misha posebno uživaju u masažama uljem od badema, kao i većina životinja, jer imaju visokorazvijeno osjetilo njuha pa im novi mirisi gode.

'Koristimo razne načine da bismo obogatili okruženje u kojemu držimo životinje te ih mentalno i fizički stimulirali. Mnoge od njih, pogotovo velike mačke, jako dobro reagiraju na nove mirise, bilo da se radi o mirisima drugih životinja ili biljaka. Lavanda možda opušta ljude, no uzbuđuje velike mačke. Od novih mirisa jednostavnu živnu - ako namirišemo nekakvu vrećicu i ostavimo je mačkama da se igraju s njom, uglavnom će je nositi sa sobom, a neke će i spavati s njom', kaže viša čuvarica Lucy Manning.

Masti i ulja nisu samo za ugodu, već imaju i zdravstvenu ulogu, primjerice sredstva protiv suhe kože i slično. Ostale životinje dobivaju kokice i druge poslastice da se ne bi osjećale izostavljeno.

Zoološki vrt u Paigntonu već je dobio nagradu za skrb o životinjama zbog zvonca i glazbe koju je puštao da bi im bilo ugodnije te općenito poboljšanja uvjeta u kojima žive.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više