JEDNOGODIŠNJACI OD 80 KG

Tigrovi proslavili rođendan uz mesnu tortu

11.05.2010 u 14:53

Bionic
Reading

Zaposlenici parka prirode Highland u Škotskoj proveli su cijeli vikend pripremajući iznenađenje i izrađujući tortu za prvi rođendan tri sibirska tigra

Tigrovi Vladimir, Natalia i Dominika rođeni su u tom parku za divlje životinje 11. svibnja prošle godine, a Douglas Richardson, stručnjak za životinje u parku, istaknuo je da je u divljini ostalo manje od 500 sibirskih tigrova.

Nakon što je uz pomoć kolega dovršio tortu, rekao je: 'Dok vi i ja volimo pekmez, sladoled ili šlag, mladunci tigra uživaju u krvi i iznutricama.'

Mladunci su potomci mužjaka Yurija i ženke Sashe, tigrova transportiranih prošle godine iz zoološkog vrta u Edinburghu. Yuri i Sasha su ranije postali roditelji čak šest mladunaca.

'Zaposlenici su cijeli vikend smišljali kako dizajnirati rođendansku tortu za tri 80 kilograma teška tigra. Poslije niza ideja sklepali smo 'tortu' od kartonskih kutija s mesom izvana i iznutra, tako da je moraju potrgati da dođu do poslastice', rekao je Richardson za BBC.

Bez obzira na izgled i oveću kilažu, Vladimir, Natalia i Dominika još uvijek nisu potpuno razvijeni te će i dalje rasti.