Funtime BEZ ŠEŠIRA I BIČA

Penzioner iskopao pola milijuna funti blaga

  • Autor: T. B.
  • 20.4.2010 14:15:13
  • 20.4.2010 13:15:17

Umirovljeni zidar Peter Beasley već je sedam godina u potrazi za drevnim blagom koje leži zakopano širom Velike Britanije, a dosad je našao predmete u vrijednosti od pola milijuna funti

Šezdesetosmogodišnji Britanac kopa šest sati dnevno, tri dana u tjednu, u poljima blizu svoga doma u Waterloovileu u Hantsu. Ozbiljnije se bavi potragom za izgubljenim ostacima prošlosti tek zadnjih sedam godina, no taj hobi otkrio je još 1979. kada mu je kolega s posla prodao svoj detektor metala, a on tražio nešto što bi ga natjeralo da provodi vrijeme izvan kuće.

Dosad je pronašao i prodao rimski privjesak koji je nosio Cezar vrijedan 30.000 funti te normanski prsten koji namjerava prodati za oko 80.000 funti tijekom ove godine. Najviše je zaradio na 250 rimskih novčića koje je našao u polju blizu Petersfielda. Prodao ih je Britanskom muzeju 1996. za 100.000 funti.

U prve dvije godine nakon što se počeo baviti ovim unosim hobijem, stalno je nalazio novčiće i predmete iz rimskog i normanskog razdoblja koje bi poklonio vlasnicima zemlje gdje ih je našao. Još uvijek žali što mu jedan od vlasnika nije dozvolio nastaviti kopati nakon što je našao saksonski štit i koplje na njegovoj zemlji.

Gospodin Peter Beasley kaže da jednostavno voli istraživati te da ga fascinira povijest Velike Britanije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više