GAS DO DASKE

Policija uhapsila pijanog vozača dječjeg autića

20.04.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Paul Hutton, razvedeni četrdesetogodišnji otac četvero djece u dobi između 11 i 17 godina, uhapšen je u blizini svog doma u Essexu u Velikoj Britaniji jer je pijan vozio autić kojem je najveća brzina sedam kilometara na sat

Paul Hutton bivši je RAF-ov aeronautički inženjer i trenutno je na trećoj godini studija elektrotehnike na colchesterskom institutu. Zajedno sa svojim sinom radio je na električnom autiću za djecu u sklopu njegovog tečaja automehanike.

Ružičasti auto napravljen za djecu u dobi između tri i pet godina toliko je spor da bi ga i pješak mogao prestići bez obzira na velike gume koje mu je Paul Hutton stavio. Kad je gospodin Hutton konačno završio s radom na njemu poželio je to proslaviti kratkom vožnjom. Policija ga je zaustavila nedaleko od kuće te ga je vjerojatno zbog samog prizora odraslog čovjeka u ružičastom autiću ogromnih guma zamolila da puše kako bi izmjerili količinu alkohola u krvi.

Nesretni Paul Hutton napuhao je duplo više od dozvoljene količine te je dobio kaznu za vožnju u pijanom stanju. Zbog prethodne kazne za isti prekršaj dobio je obavezne tri godine zabrane rukovanja vozilom.

Sudac Neil Munson nikada u 15 godina koliko sudi nije čuo za ovakav slučaj, pa je stoga Huttonu odredio godinu dana uvjetne kazne, uz novčanu kaznu od 85 funti za sudske troškove. Autić je policija zaplijenila, no gospodin Hutton se nada da će ga dobiti natrag.