Funtime VOLANOM ZA SVEVIŠNJEG

Kršćanin odbio voziti ateistički autobus

  • Autor: K. D.
  • 19.1.2009 14:20:25
  • 19.1.2009 14:00:00

Londonska ateistička kampanja koja je preplavila grad plakatima s natpisom 'Bog vjerojatno ne postoji' završila je i na karoseriji jednog autobusa iz Southamptona. Vozač, kršćanin, zbog toga je odbio sjesti za upravljač

Ron Heather vozi autobuse i vjeruje u Boga, a nedavno je imao i priliku pokazati svoju vjernost svom nebeskom šefu time što je odbio voziti autobus na kojem je stajao ateistički plakat. Šezdesetdvogodišnjak se obratio svojim ovozemaljskim poslodavcima riječima da je zgrožen natpisom te je odbio odraditi svoju šihtu.

Ateističku kampanju u vrijednosti od preko milijun kuna prati slogan: 'Bog vjerojatno ne postoji. Prestani se brinuti i počni uživati u životu.' Osim Londonom, počela se širiti po okolnim gradovima poput Southamptona u kojem se i zbio vjerski autobusni incident.

Reklame o nepostojanju Boga reakcija su na nedavnu kršćansku kampanju po autobusima grada na Temzi, a predvode je komičarka Ariane Sherine i poznati britanski etolog, teoretičar evolucije i popularno znanstveni pisac Richard Dawkins.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više