Funtime UNIVERZALNI DAR

Plišani medo robot grli i pomaže

  • Autor: Hina
  • 5.4.2010 11:04:32
  • 5.4.2010 9:00:00

Znanstvenici japanske korporacije Fujitsu izumili su robotiziranog plišanog medvjedića, velikih crnih očiju i simpatične vanjštine, koji bi trebao poslužiti kao društvo osobama treće životne dobi i pomoći u odgoju djece

'Ovo je naš prijedlog, a svrha mu je vrlo humana, jer bi se medvjedić mogao koristiti u staračkim domovima ili školama', objasnio je novinarima jedan od znanstvenika iz Fujitsua.

Elektronički je medvjedić još u fazi prototipa i nema naziva, no znanstvenici su dovršili rad na njegovim pokretima, zvukovima koje proizvodi, pogledu i 'ponašanju', koje odmah izaziva povjerenje. Ne zamjećuje se da je na vrhu njegove njuške ugrađena kamera, ima i treće oko koje registrira prisutnost ljudi te na njihovo ponašanje odgovara adekvatnom mimikom. U predjelu glave, tijela i udova ugrađeni su mu posebni senzori, koji medvjediću-robotu omogućuju vizualnu analizu svih pokreta oko njega kao i mogućnost reakcije na kontakt s osobom koja ga dodiruje. Dovoljno je, primjerice, da dijete medvjedića uzme u naručje, nakon čega se 'nježna životinjica' stisne uz njegov obraz.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više