PRUGASTO MESO

Britanac lansirao pizzu od zebre

29.03.2010 u 11:53

Bionic
Reading

Yummy Yummy Italia u Burnleyju u sjevernoj Engleskoj lansirala je novu kontroverznu pizzu koja će prijateljima životinja zasigurno prouzročiti čir ili dva. Naime, kao dodatak poput šunke ili gljiva, nova pizza kao sastojak nudi zebrino meso

Tridesettrogodišnji vlasnik restorana Yummy Yummy Italia Arash Fard došao je na ideju staviti meso zebre na pizzu kad je čuo za pizzu sa žabljim batacima. Potpuno legalno, Arash Fard meso nabavlja od prodavača 'alternativnih mesa' Kezieja koji tvrdi da su sastojci nabavljeni etično, s odgovornih farmi.

Pizza sa zebretinom Arasha Farda nije prvi takav eksperiment. Navodno su i druge njegove pizze čudnih sastojaka koji uključuju krokodilsko, klokanovo meso i drugu divljač bile hit.

'Najsimpatičnije je što kupci misle da to nije stvarno zebrino meso na pizzi. Ali meso je zaista zebretina i sve je po zakonu', kaže Arash Ford.

Naravno, lokalni pripadnici društava za zaštitu životinja su ljuti i nazivaju cijelu stvar nemoralnom te smatraju da se radi o poticanju ubijanja divljih životinja.