IGLA ZA PET MILIJUNA

Šprica kojom je usmrćen Jackson ide na aukciju

16.03.2010 u 14:36

Bionic
Reading

Šprica kojom je navodno Michaelu Jacksonu uštrcana smrtonosna kombinacija lijekova trebala bi se pojaviti u prodaji na aukciji u Las Vegasu s cijenom od nevjerojatnih pet milijuna dolara

Smatra se da je iglu i špricu netko krišom sačuvao te je ponudio aukcijskim kućama u Las Vegasu na prodaju. Jacksonova je obitelj o tome obavijestila svog odvjetnika te će svim sredstvima pokušati zaustaviti bizarnu aukciju.

Predmet bi trebao biti ponuđen 25. lipnja, na prvu obljetnicu pjevačeve smrti. Njegov osobni liječnik Conrad Murray (57) optužen je za ubojstvo iz nehaja jer je pomiješao doze valiuma, lorazepama i propofola, a autopsija je pokazala da je Jackson preminuo do smrtonosne doze propofola, snažnog anestetika.

Šprica koja će se naći na aukciji navodno je upravo ona kojom mu je uštrcana smrtonosna doza. 'Ovo je najbolesniji predmet koji se ikad našao na aukciji. Šprica više nije potrebna u istrazi, kao ni u suđenju Murrayju, ali s moralne strane ovo ne treba ni komentirati. Osoba koja je sačuvala iglu savjetovala se s odvjetnicima i potvrdila da je može legalno prodati. Rekla mi je da će je ponuditi za pet milijuna dolara u Vegasu u velikom kasinu, ali se, zbog zakona u SAD-u, možda odluči i na prodaju u Brazilu ili Libiji', rekao je nepoznati izvor britanskom Mirroru.

Inače, dr. Murray je odbacio sve optužbe, a suđenje počinje kasnije ove godine.