ČUVAJTE NAS, PAZITE NAS

Oprez - pijanci na cesti

10.03.2010 u 08:00

Bionic
Reading

U Pécski u Rumunjskoj gradski dužnosnici dali su postaviti 10 neobičnih cestovnih znakova zbog neugodnog spoja čestih prolazaka vozila i vrlo aktivnog noćnog života lokalnih stanovnika. Znakovi prikazuju pješaka s flašom u ruci toliko pijanog da je na koljenima i rukama na cesti, uz upozorenje 'Oprez – pijanci'

Dužnosnici Pécske odlučili su stati na kraj nesrećama koje se tamošnjim stanovnicima događaju kad popiju malo previše, pa odluče prošetati do kuće. S obzirom na to da je taj gradić samo dvadesetak kilometara od mađarske granice, ceste su im dosta prometne, pa su širom mjesta postavljene table koji prikazuju pijanca koji je ničice na cesti.

Gradski dužnosnici nadaju se da će vozači obratiti pažnju na neobične prometne znakove koji su strateški postavljeni u blizini barova i restorana te pripaziti na veselo lokalno stanovništvo. Gradonačelnik Peter Antal došao je na ideju dok je bio u posjeti Njemačkoj gdje vidio slična upozorenja.

'Moramo pokušati upozoriti vozače pošto nam pješaci uglavnom više ne mare jednom kad su u pijanom stanju', kaže gradonačelnik Antal.

Dok su u ostatku svijeta obično česti znakovi koji upozoravaju na krave ili školarce, Pécska ima svoje pijance, koji su, usput rečeno, bez ljutnje prihvatili gradsku inicijativu.