KAD MILIJUNAŠI PROLUPAJU

Bizarni pokloni loto milijunaša

03.03.2010 u 10:28

Bionic
Reading

Povećanje grudi, stado ovaca, zamjena koljena samo su neke od bizarnosti na koje su dobitnici golemih iznosa na lotu potrošili svoje tisuće i milijune, otkriveno je u novoj knjizi

Od 1994. godine britanska Nacionalna lutrija stvorila je oko 2.300 milijunaša. Skupi automobili, velike kuće i odmori iz snova na vrhu su liste želja koje su si novopečeni bogataši ostvarivali listićem koji im je promijenio život.

Međutim, što je s plaćanjem povećanja grudi za sestre, uplatom suludog godišnjeg odmora za djecu koja su teško bolesna ili unajmljivanjem helikoptera za maturalnu večeru? O tome piše britanski novinar i pisac Danny Buckland u svojoj novoj knjizi We Won The Lottery

U knjizi po prvi puta svoje priče iznosi pet dobitnika, iskreno navodeći sve uspone i padove koje su doživjeli nakon podebljanja novčanika. Jedna od njih, Sarah Cockings, osvojila je 2005. tri milijuna funti pa je počastila svoje dvije sestre povećanjem grudi. Bivši policajac Tony Wells potrošio je omanji dio osvojenih 2,2 milijuna funti na igračke o kojima je sanjao kao dječak. Sad ima kolekciju od 120 Action Mana i 750 pomoćnih aplikacija i uređaja. Bračni par Tony i Greta Dodd iz Merseysidea od osvojenih 2,5 milijuna potrošili su 40.000 funti na zamjenu artritičnih koljena kako bi ponovno mogli zaplesati!

'We Won The Lottery' daje i pregled zanimljivih činjenica i podataka u vezi s lutrijom, najsretnije brojeve, najbizarnije potrošnje i što vam se točno dogodi kad osvojite velik novac. 'Osvajanje jackpota omogućava ljudima da slijede svoje snove. Nije sve u dizajnerskoj odjeći i brzim automobilima', rekao je glasnogovornik britanske Nacionalne lutrije.