NEOČEKIVANA POSJEĆENOST

Sanjkanje u toplesu izazvalo kaos u Njemačkoj

23.02.2010 u 10:13

Bionic
Reading

Organizatori sanjkanja u toplesu u njemačkom gradu Braunlageu našli su se u velikim problemima kad se na stazi pojavilo 14.000 gledatelja

Tridesetak žena i muškaraca sudjelovalo je u sanjkanju samo u gaćicama i kapama u gradu Braunlageu. Grad je inače miran i ni po čemu poseban, sanjkaju se uglavnom klinci, oni stariji uče prve korake na skijama, a penzioneri iskorištavaju svjež zrak za šetnju.

Međutim, u subotu je Braunlage izgledao sasvim drugačije nakon što se u njemu pojavilo više od 10.000 ljudi koji su htjeli vidjeti sanjkanje u toplesu u organizaciji lokalne radijske stanice. Iznenađene odazivom i brojem ljudi, gradske su se vlasti jedva nosile s gomilom.

No organizacijski problemi nisu spriječili trideset natjecatelja da se skinu u gaće i spuste sanjkama stotinjak metara, pri čemu su mnogi natjecatelji, preplanulog tena, izgledali da su spremniji za surfanje ili skijanje na vodi.

Pobjedu je odnio 26-godišnji Christian Schmidt iz Blankenburga, ali najveći je aplauz dobio 70-godišnji penzioner koji se spontano skinuo i samoinicijativno spustio niz padinu.