NEVJESTA IZ SNOVA

Ima 107 godina i napokon se želi udati

12.01.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Kineskinja koja je čitav život odgađala sudbonosno 'da', u svojoj 107. godini napokon je spremna. Samo, ima li koji dobrovoljac?

Kineskinja stara 107 godina koja je pokopala većinu svoje rodbine i sada se nalazi na skrbi nećaka i njihove djece konačno je spremna za brak. Wang Guiying se nije nikada udavala zbog straha da će biti zlostavljana, što je uglavnom i bio slučaj u njezinom gradu u pokrajini Guizhou.

Wang je kao dijete nerijetko susretala žene koje oplakuju svoje brakove te joj je pomisao da se jednoga dana uda izgledala previše strašno. Dodamo li k tome par bolnih rituala poput stavljanja stopala u kalup ne bi li ostala mala te tako učinila ženu poželjnijom za brak, Wang se odlučila na život s majkom, ocem i starijom sestrom.

Kada su umrli, preselila se na selo gdje je radila na polju do svoje 74. godine. Tada su brigu o karakternoj usidjelici preuzeli nećaci, no Wang im ne želi više biti na teret. Radije bi pala na grbaču svoga novopečenoga muža kojeg rodbina trenutačno traži po staračkim domovima. Problem bi, doduše, mogla biti činjenica da se stara dama čuvala ipak malo predugo. No, nikad se ne zna...