LIGA PRVAKA U ZNANJU

Los Smegmas znaju najviše bizarnih informacija

02.02.2010 u 10:30

Bionic
Reading

Jednogodišnja Liga prvaka popularnog zagrebačkog Pub kviza dovršena je velikim finalnim okršajem u petak u prostorijama Hrvatskog društva za promicanje informatičkog obrazovanja. Pobjedu je s tek nekoliko bodova prednosti odnijela ekipa Los Smegmas, premda su, kako sami kažu, navijali za drugoplasirane, Tzv. Stručnjake

Ovo nije kviz u kojem zaokružujete točan odgovor, nemate tri džokera ni Tarika da vas navodi na točan odgovor. Imate samo svoju ekipu od pet članova i određeno vrijeme u kojem morate odgovoriti.

U petak je u Ilici u birtijaškoj atmosferi HDPIO-a u tome najuspješnija bila ekipa Stara škola odgovorivši točno na najveći broj pitanja. Ipak samouvjerenim dečkima to nije bilo dovoljno da osvoje naslov ukupnog pobjednika Lige prvaka. U tome su uspjeli samo jedni, vječni favoriti Los Smegmas koji su se u konačnici borili s drugom najuspješnijom ekipom godine - Tzv. Stručnjacima

Premda je vjerojatno većina prisutnih od 22 ekipe navijala za drugoplasirane, ipak je svima bilo jasno tko će biti pobjednik. Los Smegmasi su do pobjede došli zahvaljujući sitna tri do četiri boda. Članovi Stare škole priznali su neke svoje pogreške u prošloj godini i najavili opasan dvoboj iduće i moguće pojačanje u svojim intelektualnim redovima.

 
Tzv. Stručnjaci
 
Lucija Bušić
Dada Jihad - jedni od...
 
Ozbiljni natjecatelji

Koliko je bilo napeto, ocijenite sami i probajte odgovoriti na nekoliko pitanja: Koje je boje koje slovo u imenu Google? U kojem su mjestu i koje godine Fisher i Spasky ponovno zaigrali nakon Reykjavika 1972. godine? U filmu, tko su Joe Armstrong i Sean Davidson? Koji se književnik skriva iza alter ega Buddy Glass? Ako ste na ova pitanja odgovorili kao od šale, onda vam nigdje drugdje nije mjesto nego u Pub kvizu.

Pub kviz nastao je prije nekoliko godina u Booksi i zabavljao petkom nekolicinu entuzijasta koji su se poželjeli natjecati u znanju, da bi prošle godine u veljači u prostorijama HDPIO-a započela nova Liga prvaka. Pitanja uvijek slaže po jedna ekipa koja se u tom kvizu ne natječe. Ovoga je puta ekipa Ispičutura čitala svoja pitanja, i to iz opće kulture, trivija, sporta, književnosti, glazbe i filma.

Svoje znanje u ovoj godini još uvijek stignete iskazati, jer Pub kviz ulazi uskoro u novu sezonu, naravno, ako mislite da ste dorasli intelektualnom obračunu i da ste puni bizarnih informacija.

Pogledajte prilog s finala kviza