NEVJEROJATNO PUTOVANJE

Spasili psa koji je plutao na santi leda

29.01.2010 u 10:51

Bionic
Reading

Pomorci su bili u šoku nakon što su spasili psa mješanca koji je plutao na santi leda u Baltičkom moru 29 kilometara udaljen od kopna

Spasioci su našli nesretnog psa na Baltičkom moru nakon što je, pretpostavlja se, ostao zarobljen na santi leda u poljskoj rijeci Visli blizu grada Toruńa u petak. Dan kasnije vatrogasci su ga pokušali spasiti 65 kilometara uzvodno, no led je bio pretanak za spasilačku ekipu.

Još jedanput su ga probali spasiti 35 kilometara dalje, ali se nalazio predaleko od obale i pretpostavili su da je pas nestao. No nevjerojatna je životinja otplutala sljedećih 80 kilometara do ušća pa u more, sve dok ga nisu uočili znanstvenici na istraživačkom brodu koji su vidjeli nešto čudno na santi leda.

Jedan od spasioca, Adam Buczynski, rekao je: 'Nije čak ni zacvilio, smo mu se u očima vidio golem strah.' Prvo su pomislili da su naišli na još jednog tuljana, ali kad su uočili noge i rep znali su da je u pitanju nešto čudno.

Sudbina psa kojem su dali ime Baltik zasad je nepoznata, ali se posada broda složila – ako ga nitko drugi ne usvoji, ostat će s njima.