tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+8
Pula
+12
Rijeka
+13
Zadar
+15
Split
+14
Dubrovnik
+16

LIGAR OD POLA TONE

Najveća mačka na svijetu dobila novu igračku

Na prvi pogled ova preko tri i pol metra dugačka i 400 kilograma teška zvijer puštena je da sama luta ulicama Londona. No zapravo je ligar Herkul samo dobio nove igračke u svom parku u Južnoj Karolini

Datum objave:
27.1.2010 14:04

Zadnja izmjena:
27.1.2010 15:02

Snopes Najveća mačka na svijetu, koju je potvrdio Guinness, ligar Herkul, obitava u Freestyle Music Parku u Myrtle Beachu. Čini se da ga je oduševio novi dio uređen u čast invazije britanske glazbe na SAD šezdesetih, pa se po cijele dane uspinje na stražnje noge i rasteže.

Pauzu radi jedino za ručak kad se zaustavi i pojede 12 kilograma mesa i popije galon vode, koliko mu treba na dnevnoj bazi.

Ligar je nastao parenjem lava i tigrice te je pokupio karakteristike obiju vrsta. Primjerice, obožavaju se kupati, što je karakteristično za tigrove, i vrlo su društveni poput lavova. Često im je životni vijek ograničen i rađaju se s urođenim manama i mutacijama.

U divljini je nemoguće spariti lava i tigra, ne samo zato što su neprijatelji te bi se prije pobili nego sparili, već i zato što većina tigrova živi na području Azije, a većina lavova u Africi.

Na svijetu danas živi nevelik broj ligrova, kao i jednak broj tiglava, križanaca tigra i lavice. Osim njih, među egzotičnim životinjama našli su se hibridi zebre i magarca, zebre i konja, američkog bizona i domaće krave, leoparda i lavova te leoparda i jaguara.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr