ZNANSTVENICI TVRDE

Idealno je vrijeme za susret s vanzemaljcima

25.01.2010 u 13:11

Bionic
Reading

Vodeći britanski astronomi objavili su da je trenutačno šansa da otkriju život na drugim planetima veća nego ikad, a ako se to desi, taj će susret zasigurno promijeniti čovječanstvo

Lord Rees, predsjednik Kraljevskih astronoma, rekao je da će nam otkriće vanzemaljskog života promijeniti stav prema nama samima i prema našem mjestu u svemiru. Tim je otprilike riječima najavio veliku međunarodnu konferenciju znanstvenika u Londonu, koji će raspravljati o budućnosti otkrivanja vanzemaljaca.

Znanstvenici već 50 godina prisluškuju radiovalove i traže poruku inteligentnog života, ali dosad su 'ulovili' samo šumove, piše BBC.

Ipak, Lord Rees smatra da su šanse za otkrivanje vanzemaljskog života sada veće nego ikad: 'Tehnologija je toliko napredovala da se sad prvi put realno nadamo otkrivanju ne tako velikih planeta. Moći ćemo vidjeti i postoje li na njima oceani i kontinenti te koji tip atmosfere imaju. Premda još dugo nećemo puno naučiti o njima, bilo kakva informacija o nekom planetu već je velik napredak.'

Nedavna implementacija svemirskih teleskopa koji detektiraju planete nalik Zemlji svakako sužava potragu i daje joj fokus.