SUSRET REKORDERA

Najviši čovjek na svijetu upoznao najnižeg

15.01.2010 u 08:41

Bionic
Reading

Turski pastir Sultan Kosen s nevjerojatnih 246 centimetara visine drži svjetski rekord najvišeg čovjeka na svijetu. Jučer se u Istanbulu u sklopu događaja koji su organizirali Guinnessovi svjetski rekordi rukovao s najnižim čovjekom na svijetu Heom Pingpingom iz Kine, koji je samo 73 centimetara visok

Guinnessovi svjetski rekordi live turneja započela je susretom najnižeg i najvišeg čovjeka na svijetu u Istanbulu gdje će se u sljedećih šest tjedana obarati razni rekordi.

Osim što drži titulu najvišeg čovjeka, Kosen također ima i najveće ruke i noge na svijetu. Za njegovu nevjerojatnu visinu bio je kriv tumor koji mu je izvađen 2008. i zahvaljujući operaciji prestao je rasti.

     

'Htio sam upoznati Pingpinga još otkad sam dobio titulu najvišeg čovjeka i vrlo sam sretan što je pristao putovati Turskom kako bismo sudjelovali u proslavi početka Guinnessovi svjetski rekordi uživo. Jedva čekam da mu pokažem grad', kaže Kosen.

He Pingping pak boluje od jedne od najrjeđih genetskih bolesti koju ima samo stotinjak ljudi na svijetu. Njegov otac kaže da kad se He rodio cijeli mu je stao na dlan ruke.

Pingping živi sa svojom obitelji u centralnoj Mongoliji, a putuje svijetom otkad mu je rekord priznat. Prošle godine slikao se sa Svetlanom Pankratovom, ženom s najduljim nogama na svijetu.