POROD NA PREPAD

Trudnoću zamijenila za bubrežni kamenac

08.01.2009 u 15:30

Bionic
Reading

Kad se Kanađanka Juanita Stead na Staru godinu požalila na jaku bol u donjem dijelu leđa, mislila je da ima napadaje bubrežnog kamenca. Prebačena je u bolnicu, ali umjesto kamenja, rodila je zdravog dječaka

Juanita Stead iz grada Port de Grave na istoku kanadske provincije Newfoundland nije imala pojma da je trudna dok te večeri nije hitno dovezena u lokalnu bolnicu zbog bolova u leđima. Međutim, rendgenski pregled nije pokazao bubrežne kamence.

'Kad sam se vratila sa snimanja, dočekao me doktor i rekao mi da nemam kamence, već da sam spremna za porod', rekla je 36-godišnja Juanita.

Već šest minuta kasnije, u ponoć i 31 minutu 1. siječnja po lokalnom vremenu rodila je tri kilograma teškog Nicholasa koji se našao među prvim bebama rođenim u 2009. godini u Kanadi, piše Canoe News.

Te je večeri Juanita s godinu dana mlađim suprugom Terryjem krenula na doček Nove godine kod sestre. Kad se počela žaliti na bolove, svi su bili uvjereni da su u pitanju bubrezi. Terry je također tvrdio da nisu imali nikakvog razloga posumnjati da bi Juanita mogla biti trudna jer nije imala nikakve mučnine, nije osjetila micanja djeteta, a i menstrualni joj je ciklus tijekom trudnoće bio redovit.

Steadovima je Nicholas drugo dijete. Prvi se sin, dvogodišnji Cameron, rodio šest tjedana prerano, u kupaonici u njihovoj kući.