Funtime ONEČIŠĆENE ULICE

Meksiko se bori protiv pljuvanja žvakaćih guma

  • Autor: A. S.
  • 8.1.2009 15:24:29
  • 8.1.2009 14:00:00

Budući da je kvadratni metar pločnika Ciudad de Mexica u prosjeku prekriven s čak 70 raskeljenih ostataka žvakaćih guma, vlasti su odlučile upozoriti građane da odustanu od pljuvanja kauguma nakon što ih prožvaču

Lokalne vlasti u Ciudad de Mexicu potrošile su velike sume novca na čišćenje pločnika i drugih javnih površina od prožvakanih i zakeljenih kauguma.

U namjeri da suzbiju neugodnu naviku sugrađana, ponudili su im dva rješenja. Jedna opcija uključuje prirodne žvakaće gume koje se brzo razgrađuju. Drugu je priopćio predstavnik gradske vlasti, kojom je pozvao građane da žvakaće gume zamotaju u papirić i bace u smeće, a ako nisu u prilici da to naprave, neka je progutaju.

Pedijatar iz Nashvillea, dr. Nick Desai, negativno je reagirao na takvu odluku gradskog vijeća upozorivši da se žvakaća u želucu može zalijepiti za druge tvari i tako dovesti do blokade probavnog sustava.

Meksički predstavnik gradske vlasti na to je odgovorio da on uvijek proguta svoje kaugume i da mu nikad nije naškodilo. U svakom slučaju, utješno.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više