NEOBIČAN OGLAS

Televizija traži donatora za mumifikaciju

12.01.2010 u 11:30

Bionic
Reading

Britanska televizijska tvrtka Fulcrum TV traži pacijenta s neizlječivom bolesti koji bi donirao svoje tijelo za mumificiranje. Mumificirano tijelo prikazalo bi se u dokumentarcu na programu Channel 4

Jučer je glasnogovornik programa Channel 4 izjavio da su usmjerili određenu svotu novca u projekt kojim se bavi nezavisna produkcijska kuća Fulcrum TV te da će ga prikazati ako nađu pacijenta koji je voljan donirati svoje tijelo za emisiju o egipatskom procesu mumificiranja.

Glasnogovornik je također dodao da Fulcrum surađuje s neimenovanim znanstvenicima u istraživanju mumificiranja.

Ako program dobije zeleno svijetlo, uslijedit će niz dokumentaraca koji će natjerati ljude da razmisle o nekim uvriježenim idejama u vezi sa smrti.

Osim što su objavili reklamu da traže nekog tko zna da umire zbog moguće donacije, to nije sve što žele od te osobe. Također planiraju snimiti dokumentarac i o samom donatoru kako bi publika znala o kome se radi, a možda bi mu čak poslije izložili tijelo u muzeju.

Autopsija prikazana na Channelu 4 prije osam godina dobila je 130 prigovora. Pitamo se kako će publika reagirati ovaj put.