DELIKATNA OPERACIJA

Vatrogasci oslobodili penis iz čelične cijevi

08.01.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Hitna pomoć iz bolnice Southampton General pozvala je vatrogasce iz Hampshirea kako bi im pomogli da oslobode 40-godišnjeg muškarca čiji je penis ostao zaglavljen u čeličnoj cijevi

Iako nije poznato što je njegov penis radio u cijevi, zbog nadiranja krvi u vrh organa on se zaglavio u tolikoj mjeri da je jadni muškarac morao zvati hitnu pomoć. Na njegovu žalost, ni oni mu nisu mogli pomoći pa su pozvali vatrogasce iz susjednog grada da oslobode njegov penis iz čelične cijevi.

Upotrebom specijalne opreme sedam vatrogasaca je uz pomoć medicinskog osoblja izvelo delikatnu operaciju spašavanja penisa. Punih 30 minuta trajalo je rezanje cijevi, no zahvaljujući pažljivom radu penis je ostao neozlijeđen.

Glasnogovornik vatrogasaca po završetku ove delikatne operacije izjavio je da spasilačka ekipa nije imala odgovarajuću opremu pa je stoga i operacija spašavanja potrajala, a i bili su u strahu da mu ne oprže penis pri rezanju cijevi. Naposljetku je rekao kako vjeruje da se tom čovjeku sigurno neće ponoviti ovakav incident.