Funtime PUNI MJESEC

Moderni vukodlaci na australskoj hitnoj

  • Autor: T. B.
  • 14.12.2009 12:07:36
  • 14.12.2009 10:15:57

Studija provedena u bolnici Calvary Mater Newcastle sjeverno od Sydneyja pokazuje da je do lipnja protekle godine zbog agresivnosti zaprimljen 91 pacijent, a četvrtina njih je zbrinuta za noći punog mjeseca

Prema istraživanju Leonie Calver, medicinske sestre koja radi na kliničkim istraživanjima u području toksikologije, duplo više osoba s poremećajima u ponašanju javlja se za vrijeme punog mjeseca.

'Neki od pacijenata napali su osoblje poput životinja. Grizli su, pljuvali i grebli', kaže sestra Calver. Pacijenti su dobili sedative, a morali su ih i vezati za njihovo vlastito dobro.

Istraživanje gospođice Calver objavljeno u australskom Medicinskom časopisu kaže da se stanje tih pacijenata može usporediti sa stanjem vukodlaka koji su se navodno također javljali za vrijeme punog mjeseca.

Mitološki vukodlaci uključuju i navode o ljudima koji su se mazali 'magičnim mastima' ili udisali pare kako bi se pretvorili iz čovjeka u zvijer. No, moderni vukodlaci koriste drugačije napitke. Više od 60 posto pacijenata u njenoj studiji bili su pod utjecajem alkohola ili droga.

'Naši rezultati podržavaju pretpostavku da osobe s poremećajima u ponašanju češće završavaju na hitnoj za vrijeme punog mjeseca', dodaje gospođica Calver.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više