Funtime KAD OPCIJE NISU NEŠTO...

Burns iz Simpsona na listi gradonačelnika New Yorka

  • Autor: A. S.
  • 8.12.2009 12:52:54
  • 8.12.2009 11:51:00

Njujorčani koji na izborima za gradonačelnika nisu pronašli svog favorita na ponuđenoj listi, oko deset posto glasova dali su Montgomeryju Burnsu, fiktivnom liku iz serije 'Simpsoni'

Kad bi umjesto treći put službeno izabranog Michaela Bloomberga u gradonačelničku fotelju mogao sjesti neki od dodanih imena s liste, New Yorkom bi upravljao Montgomery Burns iz animirane serije 'Simpsoni'.

Naime, Odbor za izbore objavio je listu dodanih imena na izborima za gradonačelnika održanih prošli mjesec. Burns je od 299 dodanih zapisa osvojio 27 glasova. Osim njega, od fiktivnih su se likova pojavili Alfred E. Newman - dječak s naslovnice magazina Mad, strip junak Victor Von Doom, Mickey Mouse i Trnoružica.

Oni kojima se nije svidjela predložena lista imena dodali su svoje favorite pa su se na popisu našli i Howard Stern, Derek Jeter, Robert Burke, ali i bivši gradonačelnici Ed Koch, Rudy Giuliani i David Dinkins. Pokoji glas pobrali su i Bill i Hillary Clinton, a za potrebe izbora uskrsnuli su Abraham Lincoln i Teddy Roosevelt.

Najbizarnije i najkontroverznije ime s liste nedvojbeno je Adolf Hitler koji je zaradio jedan glas.

Burns je navodno toliku potporu dobio zahvaljujući kampanji grupice ljudi koja je pozivala ljude da glasaju za njega plakatima 'Zaboravite treći mandat, glasajte za Burnsa!' I njih 27 odlučilo je da je crtani lik najbolji izbor za gradonačelnika.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više