NAKON 50 GODINA

Britansko ministarstvo ukida odjel za NLO-e

05.12.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Britansko ministarstvo obrane doživjelo je bliski susret racionalizacijske vrste zbog kojeg je bilo primorano nakon 50 godina zatvoriti svoj odjel za istraživanje neidentificiranih letećih objekata, objasnivši da više nema opravdanja za financiranje njegova djelovanja

Ministarstvo je priopćilo da nije pronašlo dokaze ni o postojanju prijetnje Velikoj Britaniji ni o postojanju izvanzemaljaca, unatoč tisućama telefonskih dojava građana o viđenim NLO-ima.

Također je ustvrdilo da nema stajališta o postojanju ili nepostojanju izvanzemaljskog života te kda nema ‘potrebnih sposobnosti za utvrđivanje prirode takvih dojava’.

‘Takva istraživanja ne donose korist obrani zemlje i njihovo nastavljanje značilo bi neprikladno trošenje sredstava za obranu’, kaže se, uz objašnjenje kako će se svaka prijetnja britanskom zračnom prostoru primijetiti na radarima, a njima će se baviti Kraljevsko zrakoplovstvo (RAF).

Časnik koji se bavio dojavama građana o NLO-ima premješten je na drugo radno mjesto, čime je ministarstvo obrane uštedilo 44 tisuće funta (oko 360 tisuća kuna).