Funtime 'BORISOVKA' LJUTA

Bugari nazvali rakiju po premijeru

Bugarski seljaci nazvali su svoju domaću rakiju Borisovka u znak zahvalnosti premijeru Bojku Borisovu jer je spriječio da parlament povisi poreze na alkoholna pića

Nova vlada desnoga centra prošloga je mjeseca odustala od povećanja poreza na alkohol nakon oštrih kritika javnosti da bi to ugrozilo stoljetnu tradiciju destilacije rakije u kućnoj radinosti.

No parlamentarni odbor za proračun kasnije je ipak predložio povećanje poreza i parlament ga je u srijedu trebao usvojiti. Tada je premijer Borisov izašao za govornicu i zamolio da odustanu od plana.

Kako bi mu izrazili zahvalnost, stanovnici sela Kapatova, 170 kilometara južno od Sofije, odlučili su rakiju ovogodišnjeg uroda nazvati Borisovka. 'Moji mještani su oduševljeni. Ali zato jer su pijanci, da budemo jasni. Mi samo želimo sačuvati tradiciju pečenja domaće rakije', rekao je seoski načelnik Ognjen Kukov koji će premijeru poslati nekoliko boca Borisovke. Bugarske obitelji smiju godišnje, bez plaćanja poreza, proizvesti 30 litara rakije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više