LEDENO DOBA NA ULICI

Najveće 3D umjetničko djelo na londonskom pločniku

24.11.2009 u 11:54

Bionic
Reading

Edgar Mueller ulični je umjetnik koji je oborio novi Guinnessov rekord kad je napravio najveće 3D umjetničko djelo na pločniku londonske općine Westfield. Tema mu je bila scena iz animiranog filma 'Ledeno doba'

Mueller je oborio vlastiti rekord pokrivši prostor od 330 kvadratnih metara zimskom scenom koja se podudara s izlaskom Ledenog doba 3 na DVD-u.

Trebalo mu je šest dana da oslika pločnik likovima iz crtića. Scena prikazuje Mannyja, Bucka, Sida, Diega, Scrata i Scratte na rubu zaleđene provalije.

'Guinnessovi svjetski rekordi prate fantastičan rad Edgara Muellera već neko vrijeme i uzbuđeni smo što smo u mogućnosti iz ovakve blizine promatrati njegovo najnovije obaranje rekorda', kaže glavni urednik Guinnessovih svjetskih rekorda, Craig Glenday.

Djeca i odrasli oduševljeni su Edgarovim nevjerojatnim krajolicima i Glenday smatra da on uistinu zaslužuje mjesto u knjizi rekorda zbog pomicanja granica umjetnosti na pločnicima.

Mueller (41) slika na cesti od svoje šesnaeste godine. 'Prije sam koristio kredu i pastele, no kako su mi slike bile sve veće i veće, morao sam se prebaciti na zidne boje zbog jake kiše. Također mi je želja da ljudi imaju osjećaj da mogu dotaknuti moje slike. Nisam lovac na rekorde, no zbog toga što želim izmijeniti javne prostore moram raditi u velikom opsegu. Ako želim promijeniti ulicu, moram pokriti cijelu ulicu i zato su moja djela toliko velika', kaže Mueller.