NOVAC NE VOLI IDIOTE

Pljačkaš banke za sobom ostavio ime i adresu

30.12.2008 u 14:00

Bionic
Reading

Sljedeći put kada pljačkate banku nastojte prijeteću poruku ne napisati na stražnjoj strani svojeg izvatka od plaće i potom je ostaviti na pultu, kako vam se ne bi dogodilo da vas nađu pet minuta poslije. Ovaj savjet jedan čikaški lopov smetnuo je s uma

Pljačka banke je u većini slučajeva prilično glup životni potez, ali ostavljanje papirića s imenom, prezimenom i adresom nakon pljačke je glupo u apsolutno svakom mogućem slučaju. Upravo to je učinio lopov u Chicagu koji je napisao prijeteću poruku na stražnjoj strani poderanog izvatka svoje plaće i papirić potom ostavio na pultu.

Poruka je glasila: 'Budi brz ili te nema. Daj lovu ili ću pucati.' Uspio je iskamčiti tek 400 dolara, no ne vjerujemo da će mu to biti od kakve koristi u možebitnih 20 godina koje ga čekaju iza rešetaka.

FBI-jevi istražitelji su na licu mjesta pronašli oba komada pljačkaševog platnog izvatka. Jedan je bio kod samog službenika, drugi ispred banke. U trenu su se nacrtali pred njegovom kućom gdje su ga i uhitili.

Istina, možda mu se kao olakotna okolnost uzme kronični nedostatak inteligencije – kazna koju će, za razliku od zatvorske, nesretnik odrađivati dok je živ.