Funtime ODIGRAJ I VRATI

Rabljene videoigre tražene koliko i nove

  • Autor: D. R.
  • 24.11.2009 18:58:41
  • 19.11.2009 8:20:00

Mnogi se izdavači protive politici prodaje rabljenih igara, no američki lanac dućana GameStop to nimalo ne zamara i nastavlja po svom

Kad je GameStop započeo s prodajom rabljenih igara, podigao je na noge gotovo sve izdavače koji su se bunili da će zbog toga biti oštećeni. Da je čelništvo GameStopa donijelo pravu odluku, govori podatak da trenutno 45 posto njegovih prihoda dolazi upravo od prodaje rabljenih igara. Njihovo je razmišljanje vrlo jednostavno: zašto igračima koji se zasite neke videoigre ili im se ne sviđa ne omogućiti da je vrate i za to dobiju kredite kojima može izabrati neki drugi naslov?

S obzirom na tešku ekonomsku situaciju, kupoprodaja rabljenih videoigara svakim mjesecom bilježi sve bolje rezultate, a GameStopov primjer odlučili su slijediti i ostali veliki dućani poput Wal-Marta, Best Buya i Toys 'R' Us. Izdavači možda nisu presretni zbog toga, no najviše koristi u čitavoj priči, osim vlasnika dućana imaju sami igrači koji po sniženim cijenama dolaze do željenih videoigara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više