Funtime STRUK DO 90 CM

Punašnost protuzakonita u Japanu

  • Autor: T. B.
  • 11.11.2009 14:57:00
  • 11.11.2009 12:07:01

Mršavost u Japanu nije samo stvar mode ili društvene prihvaćenosti. Obujam struka određen je zakonom

Japanci koji su već najmršavija industrijalizirana nacija bore se protiv debljine kako bi se prilagodili vladinoj odredbi o veličini struka i obranili od sindroma poznatog kao 'metabo'. Sindrom je kombinacija visokog krvnog tlaka i kolesterola koji mogu dovesti do srčanih oboljenja i dijabetesa.

Zabrinuti za zdravlje svojih građana japanski zakonodavci prošle godine postavili su maksimalan obujam struka za 40 godina starosti i više na 85 centimetara za muškarce i 90 centimetara za žene. U slučaju da netko ne prođe godišnji zdravstveni pregled, mora na razgovor s psihijatrom.

Tvrtke nude popust na teretanu i razvijaju specijalne dijete za svoje zaposlenike. Pojavljuju se i novi proizvodi za borbu protiv 'metaba', poput Joba mašine koja sliči na američkog mehaničkog bika.

Ako tvrtke ne umanje broj pretilih zaposlenika za deset posto do 2012, moglo bi se dogoditi to da će morati platiti više za zdravstveno osiguranje starije populacije.

Otprilike 56 milijuna Japanaca izmjerit će svoj struk ove godine. Mjerenja će se djelomično vršiti preko odjeće zbog nevoljkosti nekih da otkriju trbuh.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više