Funtime PRIJETEĆA BROKULA

Ženi dijagnosticirana fobija od povrća

  • Autor: A. S.
  • 9.11.2009 13:34:34
  • 9.11.2009 11:35:21

Vicki Larrieux, 22-godišnjoj studentici iz Portsmoutha, dijagnosticirana je neobična fobija – strah od povrća. Premda bi neki pomislili da je prava sretnica, Vicki se ne može zdravo hraniti kao ljudi kojima je okružena

Mlada Britanka ima lahanofobiju, zbog čega se na sam pogled na mrkvu ili grašak počne znojiti ili dobije napad panike. Zato se hrani uglavnom mesom, krumpirom, pahuljicama i žitaricama, ponekad i voćem, ali i najmanji komadić mrkve na tanjuru u njoj izaziva strah.

'Oduvijek sam patila od iracionalnog straha od povrća, čak i kao dijete bih se izbezumila ako bi mi mama na tanjur stavila malo mrkve ili koje zrno graška. S vremenom sam shvatila da se ne radi samo o odbojnosti, već možda o pravoj fobiji. Svaki put kad bih ugledala povrće počela bih se znojiti, srce bi mi počelo ubrzano kucati, imala bih pravi napad panike', ispričala je Vicki.

Djevojka nije izolirani slučaj, jer od te neobične fobije boluje nekoliko tisuća Britanaca koji prolaze psihološke programe za kontrolu te bizarne tjeskobe.

Vicki nije lako ni otići u supermarket jer je povrće najčešće izloženo na vidljivom i njoj previše pristupačnom mjestu. Također joj je teško večerati u restoranima - premda ona ne naručuje povrće, brokula ili karfiol iz tuđeg tanjura također joj izgledaju prijeteće.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više